Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Miért jó, ha 'to the point'?

2010.04.26. 20:03 | Sebestyén Diána | Szólj hozzá!

A Common Purpose londoni csapata által szervezett "London Quest" egyetlen külföldi résztvevőjeként nemcsak az erős akcentushoz, de a kérdések tempójához és nyíltságához is hamar hozzá kellett szoknom. Az egyenes, mellébeszélések nélküli diskurzus első óráján csak kapkodtam a fejem, majd a ráhangolódás után egyszer csak azon kaptam magam, hogy hihetetlenül élvezem az őszinteség és gyorsaság eme kombinációját.

Hol rontjuk el?

Az elsődleges különbségnek azt érzem, hogy egészen máshogy vagyunk szocializálva, nehezebben kérdezünk, kérdőjelezünk meg valamit. Meggyőződésem, hogy nem létezik rossz kérdés és fontosnak tartom, hogy kívülről, józan ésszel figyeljünk, több szemszögből járjunk körbe egy adott témát.

A megkérdőjelezés, a bátor kérdésfeltevés nem bántó, ha azt megfelelően tudja kezelni mindkét fél. Itt is érzek némi hiányosságot és ez szerintem megint csak a neveltetésből fakad. Azt hiszem, hajlamosak vagyunk a megbántódásra, amely legtöbbször alaptalan, viszont pontosan a kérdés célját veszi el azzal, hogy kizárja az objektív válasz lehetőségét.

A londoni kérdések sikere abban rejlett, hogy tömörek, de lényegretörőek voltak, zömük a MIÉRT-ekre és HOGYAN-okra kereste a választ, emellett a MIBŐL, MI ALAPOZZA MEG A MAGABIZTOSSÁGÁT, MI ALAPJÁN ALAKULTAK ÍGY AZ ADATOK kérdések is rendre elhangoztak.

Számomra gyakran gátat szab a hosszú lére eresztett mellébeszélés is. A lényegre törést lehet és kell gyakorolni, hiszen mindenkinek az a célja, hogy minél több információ és vélemény cseréljen gazdát. A vita, a vélemények ütköztetése hihetetlenül nagy élmény – legyen ez cél egy jó beszélgetés előtt. Emellett segíthet, ha egy-egy gondolatot "nyitva hagyunk"; jelezve, hogy a befejezés sokrétű, az eredménynél minden ötlet számít.

Az aktív kérdezés az előadót és a hallgatót egyaránt véleménye újragondolására, illetve továbbgondolására késztetheti, emellett önbizalmat és lendületet ad. Ha megszabadulunk saját gátjainktól, rendkívül értékes gondolatok kerülhetnek a felszínre és sokkal színesebbé, izgalmasabbá válik az adott téma körbejárása. Azt hiszem, a kérdezés a látószög tágításának az egyik legjobb eszköze lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr811953684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása