Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Egyszerű praktikák 3. - Aktuális ügyek más szemmel.

2010.06.14. 11:44 | Svékus Márton | Szólj hozzá!

Válassz ki egy aktuális újsághírt, ami érdekel. Olvass róla olyan médiában is, amit nem szoktál olvasni, pl. egy blogban, bulvárlapban, egy olyan napilapban, amiből nem szoktál informálódni.

  • Hasonlítsd össze, hogy a különböző újságok hogyan adták elő a történetet!
  • Hogyan érintette, kritizálta, változtatta vagy erősítette meg a véleményed?


Ahhoz, hogy egy új világban tudjunk vezetni, meg kell tanulnunk újra megérteni azokat a dolgokat, amelyeket adottnak vettünk. Hogy hiteles legyél, meg kell értened az új kontextust, a problémákat, a hatalom forrásait és a csapdákat. És meg kell értened a másképp gondolkodókat. Ehhez fontos, hogy gyakran megfordulj mindenféle új környezetben, és figyeld meg, ott hogyan működnek a dolgok – ne feltételezd automatikusan, hogy ott is a régi szabályok szerint mennek a dolgok.

Ha van véleményed, független tudsz maradni és kialakítod a saját márkádat, akkor képes leszel irányt mutatni és befolyásolni másokat. Ez nem lesz könnyű, hiszen az új dolgok, új emberek és új szituációk kikezdik a régi alapokat, amikre építettél.

Nagyon nehéz néha elfogadni új gondolatokat, véleményeket és főleg a kritikát magunkról, és sokaknak össze kell szedni a bátorságukat, hogy egyáltalán meghallgassák ezeket. Az első lépések a legnehezebbek az új világ felfedezése és megértése során.

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr202080502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása