Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Egyszerű praktikák 2. - menj el oda, ahova nem mennél el.

2010.05.07. 14:48 | Svékus Márton | Szólj hozzá!

Menj el egy olyan eseményre vagy megbeszélésre, amelyre szerinted vagy a téged ismerők szerint valószínűleg nem mennél el.

Gondold át a következőket előtte, közben és utána:

  • milyen érzés ott lenni?
  • mit viszel haza magaddal?
  • mit vettél észre magadon? miként reagáltál?

Ahhoz, hogy egy új világban tudjunk vezetni, meg kell tanulnunk újra megérteni azokat a dolgokat, amiket adottnak vettünk. Hogy hiteles legyél, meg kell értened az új kontextust, a problémákat, a hatalom forrásait és a csapdákat. Ehhez fontos, hogy gyakran megfordulj mindenféle új környezetben, és figyeld meg, ott hogyan működnek a dolgok – ne feltételezd automatikusan, hogy ott is a régi szabályok szerint mennek a dolgok.

"Amikor új kihívásokkal szembesülnek a karrierjük során, nagyon sok cégvezető hátrál meg, ahelyett, hogy inkább belevetné magát a megoldásba (57%). Túl nagy a kudarctól való félelem, ezért inkább elkerülik a kihívásokat és a komfort zónájukon belül maradnak." (a Common Purpose kutatása a Munkahely bátorság témájában)

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr421981802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása