Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Egyszerű praktikák 1. - mit gondolsz?

2010.04.27. 11:07 | Svékus Márton | Szólj hozzá!

Két napja az "együttműködés országában" élünk, ami jó és örvendetes. Ugyanakkor azt gondolom, nem lehet az együttműködést egyik napról a másikra elvárni másoktól, de még csak az iskolapadban megtanulni sem. Gyakorolni kell. Apró lépésenként, addig, amíg már magától nem jön. Egyenként, mindannyiunknak.
 
Ehhez szeretnék egyszerű praktikákat adni. Íme az első:
 
Ismerkedj olyanokkal, akik nagyon különböznek tőled, hogy utána tudd, miként tudsz velük együttműködni, miként tudod őket inspirálni. Ehhez szükséges, hogy átgondold, kiket ismersz, és milyen témákat látsz át, és hogy mindig törekedj arra, hogy új embereket és új szituációkat, témákat ismerj meg, és képes legyél másképp állni újdonságokhoz.
 
Kérdezz meg 3 embert, akik nem a te városodban, környékeden laknak, mit gondolnak a lakhelyedről
 
Rákérdezhetsz, hogy:
  • mi jut először eszükbe, ha azt mondod Békásmegyer, Balaton-felvidék vagy Gyula
  • élnének-e itt
  • mit szeretnek/nem szeretnek benne
 
Természetesen megismételheted a dolgot a munkahelyeddel is, vagy akár a kedvenc kocsmáddal (persze a kérdések értelemszerűen változnak...)
“Az egyik leglátványosabb tanulsága a 20. századnak az, hogy mennyiféle különböző valóság létezik. Igazán nem is a párhuzamos valóságok száma, hanem az a meglepő, hogy milyen sokféle lencsén keresztül látjuk ugyanazt a valóságot.” Michael Arlen, író, médiakutató

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr711955691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása