Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Favágó vagy sebész?

2009.07.11. 22:21 | esempé | 1 komment

Címkék: tömeg hit kritikus egyén purpose common leadership szerepe változásvezetés generációváltás

A héten egy általam nagyon nagyra tartott vezető azt kérdezte tőlem, hogy tényleg elég-e Magyarországon, ha "sebészként" próbál az ember változásokat előidézni. Szerinte ugyanis olyan nagy változásokra van szükség, hogy azt leginkább csak favágók tudnák megcsinálni (teljesen pozitív értelemben véve a favágót...)

Sok kérdést felvet a fenti gondolat, de azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy az ember hisz-e abban, hogy a saját munkájával változást idéz elő, bármilyen kicsit is.

A rendszert meg lehetne változtatni felülről, de ez olyan politikai, gazdasági, társadalmi és személyes paradigma-váltást igényelne országunk vezetőitől, ami valószínűleg csak generációváltással valósulhat meg.

Hiszek abban, hogy egyre több olyan lokális kezdeményezés van, egyelőre többnyire kis méretű, de egyre növekvő közösségekben, amik elérhetik a változáshoz szükséges kritikus tömeget. Ehhez azonban meg kell tanulni együttműködni, összekötni a különböző kezdeményezéseket, megszüntetni a fragmentációt.

Már szinte hallom a "Nem erre lettünk szocializálva..." kezdetű kifogásáradatot. De ez valószínűleg egy másik bejegyzést kíván...

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr41241014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=Guri= 2009.07.21. 10:02:27

Érdekes gondolat és sajnos van is létjogosultsága. Sok-sok olyan rossz beidegződés és érdekellentét van a jelenlegi szervezetekbe, amiken változtatni nagyon nehéz. Nehéz, mert akik igazán nagy hatást tudnak gyakorolni a tömegekre, azok félnek elmozdulni a kitaposott ösvényről, rettegnek attól, hogy mi van, ha a változások után már nem állják meg a helyüket. Ettől függetlenül, ha egy jó sebész, kellő rálátással és kellő hatalommal megtalálja és "kimetszi" ezeket a pontokat, akkor viszonylag kis változások is lavinát indíthatnak el. Aztán előbb-utóbb lehet ijesztőbb lesz a tudat, hogy a kitaposott ösvényen "örült" sebészek portyáznak, mint kockáztatni és nyitni az új felé. ;) Szerintem nem favágók kellenek ide, hanem több sebész...
süti beállítások módosítása