Twitter

Leadership

Gondolatok a vezetésről, a leadershipről, a változások vezetéséről. A Common Purpose tudást, kapcsolatokat és inspirációt nyújt vezetőknek ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben

Friss topikok

Felpörgetni a dolgot

2010.03.31. 16:00 | Svékus Márton | Szólj hozzá!

Címkék: kampány fejlődés vezetés leadership

Három évvel ezelőtt indult a Common Purpose Magyarországon, a fejemben kicsit több, mint 3 évvel korábban. Ahogy a 6. magyarországi kurzusra készülünk (Meridián), azon gondolkodom, miként lehetne felpörgetni a dolgot. Nagyobb hatást elérni, szélesebb körben segiteni vezetőknek, hogy a munkahelyükön és a társadalomban hatékonyan tudjanak változásokat vezetni.

Merthogy sokaktól hallom, hogy a fiatalokkal kellene kezdeni. Középiskolásokkal, egyetemistákkal. Akiket még nem formált annyira a "brutális világ". Akikben az egészséges naivitás és tettvágy még megvan. Nem véletlenül dolgozunk azon, hogy legyen mindkét korcsoportnak szóló kurzusunk Magyarországon is.

Ugyanakkor azt is látom szinte nap mint nap, hogy a felsővezetőknek alig jut ideje a jövőn, a célon, a "miért"-en gondolkodni, annyira leköti mindennapjaikat az operatív munka. Wishful thinking, álmodozás, mondják, amikor arról kérdezem őket, hogy a munkatársaikat miként fejlesztik vezetőnek. Most nem azokat az időket éljük.

De szeretném hinni, hogy mégis. Mert látom, hogy a feltörekvő vezetőknek (Navigátor) szóló kurzusunk résztvevőit mennyire felvillanyozza az, ha egymástól tanulhatnak illetve olyan területeken próbálhatják ki magukat, amelyek a szakmai területüktől sokszor nagyon távol áll. Az, amikor elkezdik kívülről szemlélni magukat, amikor elkezdik a munkahelyüket a nagyobb egész részeként látni. Amikor rájönnek arra, hogy változtatási törekvéseikkel nincsenek egyedül.

Ősszre tervezünk egy 1 napos felsővezetői összejövetelt, amelyen szeretnénk felsővezetőket összehozni a magán-, a köz- és a non-profit szférából. Megmutatni nekik, mire is képes egy heterogén társaság, mivel is foglalkoznak a többiek (vagy inkább mi foglalkoztatja őket?), és arról eszmét cserélni, hogy mit tehetünk együtt, közösen.

Tárgyalunk szervezetekkel arról, hogy beinditsunk egy kampányt a személyes felelősségvállalásról - fiataloknak és időseknek egyaránt. De beszélünk generációk közötti párbeszéldről, kutatásokról, szervezetekre szabott kurzusokról, és még számtalan ötletről.

Ehhez reálisan nézve még kevesen vagyunk a szervezeten belül, de tudom, hogy sokan szeretnének segíteni. El kell kezdenünk egymást keresni, kapcsolódási pontokat, a közös célt megtalálni. Felpörgetni a dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://leadership.blog.hu/api/trackback/id/tr711884285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása